«Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»

Posted in Άλλες δραστηριότητες των μελών

Τριήμερο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης- Ειρήνης και Πολιτισμού

Στις  16, 17  και 18 Ιουνίου, ο Δήμος Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής (Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών), θα πραγματοποιήσει τριήμερο Φεστιβάλ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- ΕΙΡΗΝΗΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, στην Λίμνη του Άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας. Σε μία εποχή που μαστίζεται από το δράμα του πολέμου, του προσφυγικού ξεριζωμού και της μισαλλοδοξίας, αυτό το τριήμερο θα είναι αφιερωμένο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, σύγχρονους και παλιότερους, «ξένους», αλλά και Έλληνες που δημιούργησαν στη χώρα μας μία νέα πατρίδα.
 
 
Στο Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από 14 χώρες, θα διεξαχθούν συζητήσεις με τη συμμετοχή καταξιωμένων πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων. Θα προβληθούν φωτογραφίες και ταινίες μικρού μήκους καθώς και θα δοθούν θεατρικές παραστάσεις.
 
Θα δοθούν συναυλίες από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και  θα παρουσιαστεί το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Γράμματα από τη Γερμανία», σε ποίηση Φώντα Λάδη, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η μουσική ενώνει τους λαούς ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας.

Τα «Γράμματα από τη Γερμανία», που θα παρουσιαστούν την Κυριακή, 18 Ιουνίου στις 10 το βράδι, θα ερμηνεύσουν οι: Γιώργος ΜεράντζαςΣοφία Παπάζογλου και Βασίλης Κορακάκης.

Διεύθυνση Ορχήστρας – Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης
Βίντεο: Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης
Αφηγήτρια: Λήδα Δημητρίου

Print