Δάρδα-Ιορδανίδου Άννα : «Σαμπουάν και ρίμελ», Περιοδικό “Λαϊκό Τραγούδι” 2010

Written on . Posted in Βιβλιογραφία 2010

►Άννα Δάρδα-Ιορδανίδου: «Σαμπουάν και ρίμελ», Περιοδικό "Λαϊκό Τραγούδι" 2010

Βιογραφικό Η Άννα Δάρδα-Ιορδανίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολέγιο "Ανατόλια" και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία σχο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές αρχικά στην Αγγλο-Ιρλανδική Λογοτεχνία στο Trinity College του Πανεπιστημίου του Δουβλίνου και μετέπειτα στο Τμήμα Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ, όπου και έκανε διδακτορική διατριβή, το 1983.

Εργάστηκε τρία χρόνια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην Φιλοσοφική Σχολή, και κατόπιν στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά, όπου συνεχίζει να εργάζεται. Ασχολείται με την έρευνα σε θέματα Γλωσσολογίας και γράφει παραμύθια.

Περίληψη βιβλίου

Γνωστός κομμωτής του Κολωνακίου έπεσε θύμα ασυνείδητου οδηγού. Η Σίσσυ εργάζεται στο κομμωτήριο Waves. Το χτύπημα του λοστού τη βρήκε ακριβώς στο πίσω μέρος του κεφαλιού και την σκότωσε ακαριαία. Ο Τίμοθυ ήρθε ως παρατηρητής της Σκώτλαντ Γιάρντ για μιαν υπόθεση διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων. Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της η Κλειώ Σακκά, μια εξηνταπεντάρα φίλη της θείας του, συνταξιούχος καθηγήτρια της Αγγλικής Φιλολογίας που αγαπούσε τον Ντίκενς, έπαιζε μπιρίμπα τις Κυριακές με τις συμμαθήτριές της στο Ψυχικό και μιλούσε ακατάπαυστα στο τηλέφωνο με τη φίλη της Λίλιαν Κρωφτ, τη θεία του Τίμοθυ, που λάτρευε τα αστυνομικά.

Print