Γιαννουλέας Παναγιώτης

Γιατί γράφω ή καλύτερα τι με ώθησε στη συγγραφή αστυνομικών, κυρίως, ιστοριών;

Η απάντηση είναι απλή: Από μικρή ηλικία, εκτός από τα βιβλία του Σχολείου, διάβαζα και όποιο άλλο βιβλίο έπεφτε στα χέρια μου, με προτίμηση στα περιπετειώδη αναγνώσματα.

Ο πατέρας μου, όταν ακόμα πήγαινα στο Δημοτικό, ήταν συνδρομητής σε ένα μηνιαίο περιοδικό το οποίο δημοσίευε αστυνομικές ιστορίες σε συνέχειες. Πάντα έβρισκα ευκαιρία και διάβαζα αυτές τις ιστορίες.

Στο Γυμνάσιο συνέχισα να διαβάζω αστυνομικά μυθιστορήματα και ιστορίες μυστηρίου. Θυμάμαι, στη γειτονιά μου υπήρχε ένας ψιλικατζής ο οποίος μου νοίκιαζε βιβλία με μια δραχμή. Γύρω στο 1965 ανακάλυψα τον Γιάννη Μαρή ο οποίος με γοήτευσε. Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του.

Το 1970 η εκδοτική εταιρεία ΠΑΠΥΡΟΣ τύπωσε βιβλία τσέπης με το όνομα ΒΙΠΕΡ. Η αρχική τιμή τους ήταν 14 δραχμές και κυκλοφορούσαν κάθε Σάββατο. Δεν έχασα σχεδόν κανένα από τα αστυνομικά μυθιστορήματα που κυκλοφόρησαν σε ΒΙΠΕΡ.

Μετά από τόσα αστυνομικά βιβλία που είχα διαβάσει, κάποια στιγμή αισθάνθηκα την ανάγκη να γράψω κι εγώ κάτι. Και ήταν φυσικό να στραφώ στην αστυνομική λογοτεχνία.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Γιαννουλέας

Ετικέτες: Παναγιώτης Γιαννουλέας

Εκτύπωση