Στο μυαλό του Αστυνόμου Μπέκα. Ο συγγραφικός κόσμος του Γιάννη Μαρή.

Συντάχθηκε στις .

MARHS-01Εκδήλωση για τον συγγραφικό κόσμο του Γιάννη Μαρή με τίτλο «Στο μυαλό του αστυνόμου Μπέκα»θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου και ώρα 19.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27).

Η εκδήλωση εντάσσεται στο θεματικό κύκλο «Λέξεις σαν σφαίρες. Το αστυνομικό μυθιστόρημα» και είναι η πρώτη από τις τρείς που θα ακολουθήσουν. 

Για τη ζωή και το έργο του πατριάρχη της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας, αλλά και τη σχέση του με τη Θεσσαλονίκη θα μιλήσουν οι συγγραφείς Ανδρέας Αποστολίδης («Ο Μαρής, ο Μπέκας και η Θεσσαλονίκη»), Αργύρης Παυλιώτης («Καν' το όπως ο Μαρής») και Γιάννης Ράγκος («Από το χαρτί στο σελιλόιντ-Τα έργα του Γιάννη Μαρή στον κινηματογράφο και την τηλεόραση»). Θα συντονίσει ο συγγραφέας Κρίτων Σαλπιγκτής.

TELIKO FEPIBATHSΑφορμή για την εκδήλωση, που συνδιοργανώνουν η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.) αποτελεί το γεγονός πως το 2012 χαρακτηρίστηκε ως «άτυπο» έτος Γιάννη Μαρή, καθώς κατά τη διάρκειά του κυκλοφόρησε σειρά βιβλίων αφιερωμένων στον ίδιο και sτον θρυλικό ήρωά του αστυνόμο Μπέκα, που συνοδεύτηκαν από δεκάδες δημοσιεύματα για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα, αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού γι αυτόν. Μεταξύ των τίτλων αυτών, συγκαταλέγονται ο συλλογικός τόμος διηγημάτων «Η επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα» (εκδόσεις Καστανιώτης), γραμμένων από σύγχρονους συγγραφείς-μέλη της Ε.Λ.Σ.Α.Λ., η μελέτη του Ανδρέα Αποστολίδη «Στον κόσμο του Γιάννη Μαρή» (εκδόσεις Άγρα), η νουβέλα του Κρίτωνα Σαλπιγκτή «Τελευταίο δρομολόγιο – Μια ιστορία του Αστυνόμου Μπέκα» (εκδόσεις Αιγαίον) και δύο «άγνωστα», αλλά εξαιρετικά, μυθιστορήματα του Γ. Μαρή «Ο 13ος επιβάτης» και «Η κυρία της νύχτας» (από τις εκδόσεις Άγρα). Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι εκδόσεις Καστανιώτης, Άγρα και Αιγαίον

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Εκτύπωση