Εκληματολογική και Νομική Προσέγγιση των Τελετουργικών - Θρησκευτικών Εγκλημάτων

Συντάχθηκε στις .

satan_pallini-2Τα τελετουργικά - θρησκευτικά εγκλήματα είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται εδώ και αιώνες στην ανθρώπινη Ιστορία. Κατά καιρούς έχει προσλάβει διαφορετικές μορφές, έχει καταδικασθεί, έχει δικαιολογηθεί, έχει αποδοθεί σε μεταφυσικά αίτια αλλά και σε πολιτικοκοινωνικά συμφέροντα καθιστώντας την επιστημονική μελέτη του σημαντικά δυσχερή.

Περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία, τόσο «ιερών» όσο και κοσμικών πρακτικών που διαπράττονται από ομάδες και άτομα και πιο συχνά αποδίδεται σε αυτούς που εξασκούν τελετές απόκρυφων ιδεολογιών (σατανισμός, Voodoo κτλ) ή σε serial killers και sexual sadist που τελετουργικά δολοφονούν τα θύματά τους. Λόγω των πολλών νομικών, πρακτικών και ηθικών διαμαχών, η μελέτη της σύγχρονης «θρησκευτικής» βίας είναι ακόμη στα σπάργανα. Στην κοινότητα επιβολής του νόμου, η έρευνα και η ανάλυση της τελετουργικής δολοφονίας αντιμετωπίζεται από μια σκοπιά της συμπεριφοριστικής επιστήμης που προέρχεται από μεθοδολογικές προσεγγίσεις των τομέων της ψυχολογίας, της εγκληματολογίας, και της «αστυνομικής» επιστήμης.

Θεματολογία Σεμιναρίου: Ορισμός Τελετουργικών-Θρησκευτικών Εγκλημάτων Οι κυριότερες αποκρυφιστικές ιδεολογίες και οργανώσεις. Τελετουργικά εγκλήματα ανά κατηγορία. (χαρακτηριστικά του κάθε τύπου και παραδείγματα) Το προφίλ των δραστών. Επιρροές στην τέχνη και στη λαϊκή παράδοση. Νομικό Πλαίσιο στην Ελλάδα. Ελλάδα: Η υπόθεση των «Σατανιστών της Παλλήνης» Συζήτηση Εισηγήτρια: Ειρήνη-Έλλη Μπούτσικα, Δικηγόρος Αθηνών Μέλος της Συντακτικής Ομάδας του Ηλεκτρονικού Περιοδικού “The Art Of Crime” Τοποθεσία: «περί Ψυχής» Κέντρο Σεμιναρίων και Συμβουλευτικής Θησέως 23, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ) Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 16/6 Ώρα: 5.00μ.μ-9.00μ.μ. Κόστος: 30ευρώ Για φοιτητές 20 ευρώ Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210-80.68.212 και 694-996.7997 Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

Εκτύπωση