Η κόρη του εφοπλιστή

Συντάχθηκε στις .

FILIPPOS.EXOFULLO.H KORH TOY EFOΠόσα άραγε έχει να συνεισφέρει το ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα στον αναγνώστη, από την εποχή που άφησε πίσω του Το Έγκλημα Του Ψυχικού, του Π. Νιρβάνα, Τα Καλλιστεία Του Θανάτου, του Χρ. Χαιρόπουλου και το Έγκλημα Στο Κολωνάκι, του Γιάννη Μαρή;

Την δική τους απάντηση, από τις εκδόσεις Αιγαίον, θα δώσουν σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς, που, παίρνοντας από εκείνους την σκυτάλη, βγήκαν από τα όρια της κοινωνικής παθογένειας και εκτάθηκαν ως τα εγκλήματα της πολιτικής, του ανταγωνισμού των επιχειρήσεων και της οργανωμένης παρανομίας, προσπαθώντας συνάμα να κατακτήσουν την μοιραία εκείνη γυναίκα, η οποία αποτελεί εδώ και χρόνια τον πιο φανερό πόθο τους: την λογοτεχνικότητα.

 

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, ο Φίλιππος Φιλίππου παρουσιάζει μία νέα περιπέτεια του δημοσιογράφου Τηλέμαχου Λεοντάρη (ήρωά του από τα παλαιότερα μυθιστορήματα Το χαμόγελο της Τζοκόντας, Αντίο, Θεσσαλονίκη και Ο άντρας που αγαπούσαν οι γυναίκες), που συναντά σε μια παμπ του Λονδίνου έναν Έλληνα εφοπλιστή, ο οποίος του αναθέτει να μεταφέρει στην Αθήνα μια εικόνα ανεκτίμητης αξίας. Ο Λεοντάρης επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου ο κόσμος υποφέρει από την βαρυχειμωνιά της εποχής του Μνημονίου, αλλά ενώ ετοιμάζεται να παραδώσει την εικόνα, ένα αναπάντεχο έγκλημα ματαιώνει την παράδοσή της. Λίγη ώρα αργότερα πέφτει νεκρός κι’ αυτός που θα την παραλάμβανε. Ο Λεοντάρης επιστρέφει ταραγμένος στο ξενοδοχείο του, όπου τον επισκέπτεται ένας παλιός γνώριμός του, ο αστυνόμος Τσιρόπουλος. Μια νέα πρόκληση, η λύση του μυστηρίου, τους περιμένει.

Φίλιππος Φιλίππου

Η κόρη του εφοπλιστή

Εκδόσεις Αιγαίον

Εκτύπωση