Ο Έμπορος των Καταραμένων Βιβλίων

Συντάχθηκε στις .

SimoniΟ Ιγνάθιο του Τολέδου, έμπορος απόκρυφων βιβλίων και ιερών λειψάνων, αναλαμβάνει για λογαριασμό ενός Βενετσιάνου αριστοκράτη να ανακαλύψει τα ίχνη του Uter Ventorum (Ο ασκός των ανέμων), ενός εξαιρετικά σπάνιου βιβλίου που κρύβει το υπέρτατο μυστικό των αρχαίων μάγων.

O Ιγνάθιο ενημερώνεται -μέσω επιστολής από έναν παλιό του φίλο- ότι το έργο έχει χωριστεί σε τέσσερα κομμάτια που βρίσκονται διασκορπισμένα σε διάφορες πόλεις, προκειμένου να μην πέσει στα χέρια ανθρώπων που θα το χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν εξουσία. Τότε ο έμπορος ξεκινάει ένα ταξίδι για να ενώσει τα κομμάτια, συντροφιά με έναν Γάλλο πολεμιστή και ένα νεαρό αντιγραφέα κειμένων.

 

Κι ενώ τριγύρω του τα τελετουργικά εγκλήματα διαδέχονται το ένα τ' άλλο, ο Ιγνάθιο θα περιπλανηθεί στη μεσαιωνική Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία, προσπαθώντας να λύσει τους περίπλοκους γρίφους που προστατεύουν το μυθικό χειρόγραφο. Για να καταφέρει όμως να βρει τη λύση του αινίγματος πριν τον προφτάσουν οι εκτελεστές της Σάντα Βέμε, ενός μυστικού δικαστηρίου που έχει απλώσει τα δίχτυα του παντού, θα πρέπει πρώτα να έρθει αντιμέτωπος με το δικό του, καλά κρυμμένο μυστικό. Αλλιώς κινδυνεύει να χάσει ό,τι αγαπάει περισσότερο στον κόσμο.

Eνα μυθιστόρημα - φόρος τιμής σε όλους εκείνους που λατρεύουν τα βιβλία, τα μυστικά τους νοήματα, την υπόγεια σχέση που με έναν θαυμαστό τρόπο τα ενώνει. Αλλά και ένα εξαιρετικό θρίλερ που κρατάει τον αναγνώστη -από τις πρώτες σελίδες μέχρι το τέλος του βιβλίου- με κομμένη την ανάσα..

Ο Έμπορος των Καταραμένων Βιβλίων (IL MERCANTE DI LIBRI MALEDETTI), του Marcello Simoni, είναι το πρώτο –βραβευμένο και ευπώλητο- βιβλίο μιας τριλογίας με πρωταγωνιστή τον Ιγνάθιο του Τολέδου. Το δεύτερο βιβλίο, με τίτλο Η Χαμένη Βιβλιοθήκη του Αλχημιστή (LA BIBLIOTECA PERDUTA DELL'ALCHIMISTA) κυκλοφορεί ήδη στην Ιταλία.

Ο Marcello Simoni είναι ένας 37χρονος πρώην αρχαιολόγος και νυν βιβλιοθηκάριος, που γεννήθηκε στο Comacchio, στην επαρχία της Ferrara, όπου και ζει. Αγαπά ιδιαίτερα το μεσαιωνικό μυθιστόρημα, με στοιχεία θρίλερ και μυστηρίου, και μ’ αυτό καταπιάνεται. Στα ελληνικά κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο Ο Έμπορος των Καταραμένων Βιβλίων, από τις Εκδόσεις ΑΙΩΡΑ, σε εξαιρετική μετάφραση της Δήμητρας Δότση.

Tο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και οι Εκδόσεις Αιώρα διοργανώνουν εκδήλωση-παρουσίαση του συγγραφέα Marcello Simoni την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013, ώρα 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου (Πατησίων 47, Αθήνα), στην οποία θα παραβρεθεί και ο συγγραφέας. Για το βιβλίο Ο έμπορος των καταραμένων βιβλίων, θα μιλήσει ο Γεράσιμος Παγκράτης, επίκουρος καθητητής ΕΚΠΑ στο τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ενώ με τον Marcello Simoni θα συνομιλήσει ο συγγραφέας Δημήτρης Μαμαλούκας.

Εκτύπωση