Πέθανε ο συγγραφέας-ιδρυτικό μέλος της ΕΛΣΑΛ Κώστας Καλφόπουλος (1956-2023)

Συντάχθηκε στις .

Σε ηλικία 67 ετών έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Θ. Καλφόπουλος.

Ο Κώστας συνεισέφερε τα μέγιστα στη δημιουργία της ΕΛΣΑΛ το 2010, ήταν ιδιαίτερα δραστήριο μέλος της και διατέλεσε γραμματέας της την περίοδο 2017-2019.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Ήταν απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών – Dörpfeld Gymnasium. Σπούδασε Κοινωνιολογία (ΜΑ), Πολιτική και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου (Universität Hamburg). Από το 1996 ασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στον ημερήσιο, εβδομαδιαίο και μηνιαίο Τύπο και ως επιμελητής (editor) στον χώρο των εκδόσεων. Διετέλεσε τακτικός συνεργάτης της Καθημερινής (ημερήσια και κυριακάτικη έκδοση) και από το 2018 αρθρογραφούσε στο The Books’ Journal, ενώ είχε και την ευθύνη της αρχισυνταξίας του περιοδικού Πολάρ. Ως ξένος ανταποκριτής συνεργάστηκε με γερμανόφωνα ΜΜΕ (Neue Zürcher ZeitungFrankfurter Allgemeine ZeitungNeues Deutschland κ.ά.). Ήταν μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (ΕΑΞΤ / FPA).

Όλη η εργογραφία και κριτικογραφία του, εδώ.

Με αισθήματα θλίψης και συντριβής, η ΕΛΣΑΛ αποχαιρετά έναν καλό φίλο, βαθύ γνώστη της αστυνομικής λογοτεχνίας και, ευρύτερα, σημαντικό διανοητή. Μια διαρκής υπενθύμιση στο πρόσωπό και το έργο του, θα διατηρεί την "μνημονική" παρουσία του ανάμεσά μας...

Εκτύπωση