Φ. Λάδης: Έντεκα «αστυνομικά» τραγούδια για την «Ανατομία ενός εγκλήματος»

Συντάχθηκε στις .

Η «Ανατομία ενός εγκλήματος» που παρουσιάζεται μέσα από έντεκα «αστυνομικά» τραγούδια, προϊόν της πρωτοποριακής συνεργασίας του διακεκριμένου στο εξωτερικό συνθέτη της τζαζ, Σπύρου Εξάρα, και του γνωστού Έλληνα στιχουργού και συγγραφέα-μέλους της ΕΛΣΑΛ, Φώντα Λάδη, αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις «Μετρονόμος».

Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιστορία εγκλήματος, μέσα από την ευρηματική, ευφάνταστη στιχουργική οπτική του Φώντα Λάδη, σε μια άρτια ένωση με τις δυναμικές συνθέσεις και «περιπετειώδεις» ενορχηστρώσεις του βιρτουόζου μουσικού Σπύρου Εξάρα, που εκτοξεύονται από τις μοναδικές εκτελέσεις μουσικών από την διεθνή τζαζ σκηνή της Νέας Υόρκης.


Φώντας Λάδης

Το τραγούδι και δείγμα του άλμπουμ που σας παρουσιάζουμε είναι μια μεγάλη έκπληξη, αφού το ερμηνεύει η δημοφιλής σε όλους «Παναγία των Πατησίων», Γιάννα Κατσαγεώργη, η μούσα που επέλεξε ο Μάνος Χατζιδάκις το 1982 να πρωταγωνιστεί  και να ερμηνεύει σε πρώτη εκτέλεση τραγούδια στην «Πορνογραφία». Με το «Αλληλούια», που είναι και ο επίλογος του καινούργιου άλμπουμ, η αγαπημένη σε πολλούς ερμηνεύτρια επιστρέφει ανανεωμένη, λες και τα 40 χρόνια απουσίας της μηδενίστηκαν.

Μέσα από το χιουμοριστικό παράδοξο της «Παναγίας των Πατησίων», που θα ερμηνεύσει το «Αλληλούια» μετά από πολλά χρόνια, η σπάνια συγκινητική και βελούδινη φωνή της Γιάννας Κατσαγεώργη, θα παρουσιάσει ένα κομμάτι από το πάζλ της «Ανατομίας Ενός Εγκλήματος», για να σας κινήσει το ενδιαφέρον να ακούσετε και την υπόλοιπη ιστορία του Νίκου Καραλή, που βρέθηκε νεκρός σε ένα σημείο της πόλης και να ανακαλύψετε μαζί τα αίτια του εγκλήματος.

Μία έξυπνη ιστορία με τις εκπληκτικές ερμηνείες του Γιώργου Νταλάρα, Δώρου Δημοσθένους, Αργύρη Λούλατζη, Γιάννας Κατσαγεώργη και Λίνας Ορφανού.

Μείνετε συντονισμένοι!

Ετικέτες: Φώντας Λάδης

Εκτύπωση