Από 3 έως 25 Μαΐου το 4ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας

Συντάχθηκε στις .

Συμμετοχή της ΕΛΣΑΛ με την εκδήλωση-debate «Phillip Marlowe vs Hercule Poirot»

Το επιτυχημένο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας υποδέχεται το κοινό για τέταρτη συνεχή χρονιά, με σκοπό την προώθηση ενός από τα δημοφιλέστερα λογοτεχνικά είδη στον κόσμο, της αστυνομικής λογοτεχνίας, και την ανάδειξη των Ελλήνων καλλιτεχνών-συγγραφέων, καθώς και των υπόλοιπων καλλιτεχνών που συνεργάζονται για την προώθηση του.

Η έναρξη της μεγάλης γιορτής της Αστυνομικής Λογοτεχνίας, θα γίνει την Τετάρτη 3 Μαΐου, στον χώρο του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών με το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής και θέμα «Μαντεύω τον ένοχο», ενώ η παρουσίαση του νέου βιβλίου του πολυμεταφρασμένου συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη την Πέμπτη 25 Μαΐου, θα σηματοδοτήσει τη λήξη των εκδηλώσεων.

Κατά τη διάρκεια του πολυήμερου Φεστιβάλ, το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει και να συμμετέχει σε διάφορα σημεία της πόλης τις εξής δράσεις: παρουσιάσεις νέων βιβλίων (μεταξύ άλλων και μελών της ΕΛΣΑΛ), εργαστήρια δημιουργικής γραφής, παιδικές εκδηλώσεις, ομιλίες, debates, αφιερώματα σε τιμώμενους ξένους δημοφιλείς συγγραφείς, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, βίντεο και ντοκιμαντέρ, εργαστήρια ιστοριών και διαδραστικά παιχνίδια. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, πολλοί και αγαπημένοι συγγραφείς θα υπογράφουν τα βιβλία τους και θα συνομιλούν με το κοινό τους.

Φέτος για πρώτη φορά, το Φεστιβάλ θα διοργανώσει μια σειρά παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων σε ένα εορταστικό τριήμερο (19-20-21 Μαΐου) στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Τρεις μέρες - ένας χώρος, με δράσεις, εκδηλώσεις, συναντήσεις, αλλά και μουσική, φαγητό και ποτό!

Από τις συμμετοχές συγγραφέων στο Φεστιβάλ ξεχωρίζει αυτή του Chris Carter, που συστήνεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό και του Arne Dahl, ενός από τους δημοφιλέστερους συγγραφείς στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων στο Σεράφειο.

Η εκδήλωση της ΕΛΣΑΛ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η ΕΛΣΑΛ διοργανώνει την Παρασκευή 19 Μαίου και ώρα 18:30 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 144) εκδήλωση-debate με θέμα «Phillip Marlowe vs Hercule Poirot».

Στο (εκλογικό) πνεύμα των ημερών, πρόκειται για μια μάχη υπέρ βωμών και εστιών. Ένα debate και μια κάλπη πολύ διαφορετικά από τα άλλα. 

Phillip Marlowe vs Hercule Poirot ή ο Μεγάλος Αποχαιρετισμός στα βαγόνια του Orient Express. Από κοντά, ο Ζιλ Μαιγκρέ που στήνει παγίδα και ο σερίφης Νικ Κόρει που θα προσπαθήσει να την σκαπουλάρει. Στη μια γωνία του ρινγκ οι hard-boileders/pulpers Άντυ Βρόσγος, Γιάννης Μόσχος, Λευτέρης Μπούρος και Κώστας Φασουλόπουλος θα κοουτσάρουν τον πολύ Ρέιμοντ Τσάντλερ και τον σκοτεινό Τζίμ Τόμπσον, ενώ στην άλλη oι whoduners Έρικα Αθανασίου, Βάσω Παπαδοπούλου, Γεωργία Παπαπλυμπέρη και Άγγελος Χαριάτης θα δίνουν οδηγίες και θα σκουπίζουν τον ιδρώτα της βασίλισσας Άγκαθα Κρίστι και του μετρ Ζορζ Σιμενόν.

Η μάχη θα είναι ανελέητη και μέχρις εσχάτων.

Υ.Γ.: Για τους θεατές/ψηφοφόρους επιτρέπεται η οπλοφορία.

Η διοργάνωση

Το Φεστιβάλ διοργανώνει η Α.Μ.Κ.Ε. Agatha και το βιβλιοπωλείο Monogram, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και της Mikrokosmos entertainment Ltd.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή και με τη συνεργασία των εκδοτικών οίκων: Άγρα, Bell, Διόπτρα, Καλειδοσκόπιο, Καστανιώτης, Κέδρος, Κείμενα, Κλειδάριθμος, Κριτική, Κύφαντα, Λυκόφως,  Μεταίχμιο, Μίνωας, Πατάκης, Ψυχογιός.

Χορηγοί:

AΜΒΥΞ, BINWIZ,  Κάισσα, Laptop Service.gr

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ, Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 – 95,6, Αθήνα 9,84, Galaxy FM, Athens Voice, Athens Voice 102,5, Ελεύθερος Τύπος, Φως των Σπορ, Η Αυγή,  SUGAR Free Press, ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4, Ellada 94,3, Book Press, The Books’ Journal, Book Zone, Βιβλιοκριτικές, BookSitting, North Pages, Culturenow.gr, Greek Affair, 7nea.gr, Aylogyros news, Chill and Read, BookBar, Βιβλίο της Παρέας, Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών, RECβΙΕΜ, ioannasnotebook.gr, Book Tales, Crime Book Stories, Akamas blog, Μεθυσμένες ιστορίες blog, Art Script blog, Σελιδοδείκτης blog, ΜΕΣΟ...ΤΕΧΝΗΣ, Ομάδα Macro, Σέρυ Μπέντο Σελίδα, Κατερίνα Σιδέρη (αρθρογράφος), Μαίρη Γκαζιανή (δημοσιογράφος).

Συνεργάτες:

Athens Culture Net, Alu Beer, The Artbassador, Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου (ΕΑστΕ), ISIsound Music Events, Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕΜΕ), ticket plus.

Ευχαριστίες:

Γρηγόρης Αζαριάδης, Έρικα Αθανασίου, Νίνα Κουλετάκη, Ειρήνη Νομικού, Βίκυ Χασάνδρα, Γιάννης Χουτόπουλος

Διοργανωτές:

Υπεύθυνη διοργάνωσης: Ιωάννα Πετρίδου, Δημοσιογραφική επιμέλεια-Δημ.Σχέσεις: Δώρα Δημακοπούλου, Υπεύθυνη επιδοτούμενων προγραμμάτων: Μιράντα Βατικιώτη, Φωτογράφιση-βιντεοσκόπηση: Σάκης Σαρακίνης, Γραμματειακή υποστήριξη: Κωνσταντίνος Θεοχάρης & Θράια Αλμπόζο

Social media:

FACEBOOK: www.facebook.com/crimefestival

INSTAGRAM: www.instagram.com/agatha.crime.festival

YOUTUBE: www.youtube.com/@monogrambookstores4429

Δείτε όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, εδώ.

Εκτύπωση