Σεμινάριο Παντείου Πανεπιστημίου – ΕΛΣΑΛ [9]: "Ανατομία ενός εγκλήματος" - Οι true crime σειρές στην ελληνική τηλεόραση

Συντάχθηκε στις .

Τρίτη 10 Μαΐου 2022, ώρα 19.00-21.00, αίθουσα Β5 (Πάντειο)

Με την εισήγηση του Γιάννη Ράγκου «"Ανατομία ενός εγκλήματος": Οι true crime εκπομπές/σειρές στην τηλεόραση - Η ελληνική περίπτωση» συνεχίζεται την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 ο ΙΑ' Κύκλος του Σεμιναρίου «Έγκλημα και Κινηματογράφος», που διοργανώνει το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας (ΕΑστΕ) του Παντείου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Επιστήμης Δεδομένων του Πανεπιστημίου Πατρών και την ΕΛΣΑΛ.

Στην εισήγησή του ο Γ. Ράγκος, υπεύθυνος για τη δημοσιογραφική έρευνα στις εκπομπές «Ανατομία ενός εγκλήματος» και «Κόκκινος Κύκλος», θα εστιάσει στην εισαγωγή στην Ελλάδα του concept των true crime εκπομπών/σειρών, με την παρουσίαση υποθέσεων αληθινών εγκλημάτων υπό τη μορφή δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ (docudrama). Πώς επιλέγονταν οι υποθέσεις που παρουσιάζονταν; Ποιες ήταν οι βασικές δημοσιογραφικές και καλλιτεχνικές επιλογές στην παρουσίαση των υποθέσεων; Ποιες ήταν οι διαφορές μεταξύ της δραματοποιημένης εκδοχής των υποθέσεων σε σχέση με την αμιγώς ειδησεογραφική κάλυψή τους από τα ΜΜΕ; Ποια ήταν απήχηση των εκπομπών αυτών στους τηλεθεατές και σε ποιο βαθμό διαμόρφωσαν την αντίληψη του κοινού για το φαινόμενο της εγκληματικότητας στη χώρα μας; 

Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν επιλεγμένα αποσπάσματα επεισοδίων από τις εκπομπές «Ανατομία ενός εγκλήματος» και «Κόκκινος Κύκλος».

Υπενθυμίζεται πως το σεμινάριο πραγματοποιείται στην αίθουσα Β5 του Παντείου Πανεπιστημίου από τις 19.00 έως τις 21.00 και είναι ανοικτό σε όποιον/αν ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη θεματική.

Εκτύπωση