Σεμινάριο Παντείου Πανεπιστημίου – ΕΛΣΑΛ [8]: Η απονομή δικαιοσύνης στο νέο-νουάρ

Συντάχθηκε στις .

Τρίτη 5 Απριλίου 2022, ώρα 19.00-21.00, αίθουσα Β5 (Πάντειο)

Συνεχίζεται την Τρίτη 5 Απριλίου 2022 ο ΙΑ' Κύκλος του Σεμιναρίου «Έγκλημα και Κινηματογράφος» με τίτλο «Κοινωνική αντίδραση», με τον Βαγγέλη Μπέκα να παρουσιάζει το θέμα: «Η απονομή δικαιοσύνης στο νέο-νουάρ». Το σεμινάριο διοργανώνει το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας (ΕΑστΕ) του Παντείου Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Επιστήμης Δεδομένων του Πανεπιστημίου Πατρών και την ΕΛΣΑΛ.

Η εισήγηση θα επικεντρωθεί στις διαφορές της απονομής δικαιοσύνης μεταξύ της κλασικής αστυνομικής αφήγησης και του νεο-νουάρ. Ειδικότερα, θα αναλυθούν οι εξής τρεις θεματικές: η απονομή δικαιοσύνης, η αντεκδίκηση και ο εσωτερικός λαβύρινθος του αντιήρωα στο νεο-νουάρ. Στο πλαίσιο αυτών των θεματικών θα προβληθούν αποσπάσματα από τις ταινίες Memento, Seven και Old Boy.

Στο ίδιο σεμινάριο εισήγηση θα πραγματοποιήσει, ακόμα, ο δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, Δημήτρης Παπαδημητρόπουλος, με θέμα «Εφαρμογές ποινικής διαδικασίας».

Υπενθυμίζεται πως το σεμινάριο πραγματοποιείται στην αίθουσα Β5 του Παντείου Πανεπιστημίου από τις 19.00 έως τις 21.00 και είναι ανοικτό σε όποιον/αν ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη θεματική. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα πρέπει να προσέλθουν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Εκτύπωση