Οι "Παλιοί Λογαριασμοί" του Γρηγόρη Αζαριάδη σε νέα έκδοση

Συντάχθηκε στις .

Επανεκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες από τις Εκδόσεις Bell το πρώτο μυθιστόρημα του Γρηγόρη Αζαριάδη "Παλιοί Λογαριασμοί", που αρχικά είχε κυκλοφορήσει το 2012.

Πρόκειται για ένα κράμα νέο-πολάρ και μεσογειακού κοινωνικoαστυνομικού μυθιστορήματος με επιρροές από τον Μανσέτ, τον Μονταλμπάν και τον Ιζζό, το οποίο σηματοδότησε τη νέα εποχή της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας.

Τέσσερις επώνυμοι Αθηναίοι, οι οποίοι συνδέονταν από τα χρόνια της δικτατορίας, δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλον σ’ αυτό το ατμοσφαιρικό, «καταιγιστικό πολάρ, που καθηλώνει με τις ανατροπές και την καλοδουλεμένη πλοκή του» (Νίκος Κουρμουλής, δημοσιογράφος). Ο Γρηγόρης Αζαριάδης «πατάει στα χνάρια του Πέτρου Μάρκαρη και στη μεσογειακή νουάρ λογοτεχνία» (Φίλιππος Φιλίππου, συγγραφέας) και μας προσφέρει ένα σύγχρονο κλασικό μυθιστόρημα που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Μέσα από τη σειρά BELL Best Seller, που εκδίδονται οι καλύτερες ξένες και ελληνικές crime σειρές της εποχής μας, θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι και το νέο μυθιστόρημα του Γρηγόρη Αζαριάδη με πρωταγωνίστρια την αστυνόμο Τρύπη.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Λίγο μετά την πτώση της Χούντας, μια παρέα αντιεξουσιαστών σπουδαστών βρίσκεται στο επίκεντρο της μεγάλης αποχής στο Αμερικανικό Κολέγιο. Μερικά χρόνια αργότερα, ακολουθεί η πορεία τους προς την αλλοτρίωση και την αφομοίωση από το μηχανισμό του κράτους και η ανέλιξή τους σε μέλη της υψηλής κοινωνίας.

Και τότε εμφανίζεται, σαν φάντασμα από το παρελθόν, ένας αόρατος φύλακας άγγελος –ή εκδικητής;– με σκοπό να κλείσει τους «παλιούς λογαριασμούς» με τους παλιούς φίλους… Ο υπαστυνόμος Μίραλης, που θα αναλάβει με την ομάδα του την υπόθεση, θα συναντήσει το μυστηριώδη αστυνομικό Μαύρο Βαρόνο και θα εμπλακεί σ’ ένα σκοτεινό mind game με το ηθικό δίλημμα «απονομή δικαιοσύνης ή εκδίκηση;»

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΛΙΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ»

«Μεταφέρει με μαγικό τρόπο την παράδοση του neo-polar του γαλλικού Μάη στη σύγχρονη ελληνική αστυνομική λογοτεχνία».
Δημήτρης Σίμος, συγγραφέας

«Ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο, στο οποίο συστήνεται μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πρωταγωνίστριες –και για την ακρίβεια η πρώτη– στο χώρο της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας. Εντρυφήστε!»
Βαγγέλης Γιαννίσης, συγγραφέας

Για τους "Παλιούς Λογαριασμούς" δείτε και εδώ.

Ετικέτες: Γρηγόρης Αζαριάδης

Εκτύπωση