Ο Βασίλης Δανέλλης νέος πρόεδρος της ΕΛΣΑΛ

Συντάχθηκε στις .

Ο Βασίλης Δανέλλης θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΛΣΑΛ για την περίοδο 2021-2023, διαδεχόμενος στη θέση αυτή τον Νεοκλή Γαλανόπουλο.

Μολονότι ανήκει στη νεότερη γενιά συγγραφέων, ο Β. Δανέλλης έχει παρουσιάσει ήδη ένα ιδιαίτερα πλούσιο και σημαντικό συγγραφικό έργο, ενώ είναι και ιδρυτικό μέλος της Λέσχης.



Γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα.

Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Μαύρη μπίρα (2011), Λιβάδια από ασφοδίλι (2014), Άνθρωπος στο τρένο (2016) και Νεκρές ώρες (2017).

Ο Άνθρωπος στο τρένο ήταν υποψήφιο για τρία λογοτεχνικά βραβεία, ενώ η Μαύρη μπίρα έχει μεταφραστεί στα τουρκικά.

Έχει συμμετάσχει με διηγήματά του στους συλλογικούς τόμους Ελληνικά Εγκλήματα 3 (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2009), Ελληνικά Εγκλήματα 4 (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2011), Είσοδος κινδύνου (Μεταίχμιο, 2011), Η επιστροφή του αστυνόμου Μπέκα (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2012), Ελληνικά Εγκλήματα 5 (Εκδόσεις Καστανιώτη, 2019) και Αστυνομικές ιστορίες (Εκδόσεις 24 γράμματα, 2020), ενώ διηγήματά του έχουν μεταφραστεί στα τουρκικά, τα σλοβενικά, τα ιαπωνικά και τα γερμανικά.

Επίσης, έχει συνεπιμεληθεί τις συλλογές διηγημάτων BalkaNoir (με τον Γιάννη Ράγκο, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2018) και Yunankarası (με την Damla Demirözü, İstos, Τουρκία 2018).

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας της επιθεώρησης αστυνομικής λογοτεχνίας πολάρ.

Τα άλλα μέλη της νέας γραμματείας της ΕΛΣΑΛ είναι οι: Νίνα Κουλετάκη (γραμματέας), Γιάννης Ράγκος (ταμίας), Ανδρέας Αποστολίδης και Φίλιππος Φιλίππου (μέλη).

Αναπληρωματικά μέλη είναι οι Αναστασία Μπαξεβάνη, Λευτέρης Μπούρος και Άννα Δάρδα-Ιορδανίδου.

Εκτύπωση