«Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ»: ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ Φ. ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Συντάχθηκε στις .

Το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Φίλιππου Φιλίππου «Ο κήπος με τις φράουλες» (Εκδόσεις Πατάκη) κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες.

Πρόκειται για ένα ερωτικό και ψυχολογικό θρίλερ με έντονη δράση και αρκετές ανατροπές, χωρίς αυτή τη φορά τον γνώριμο ήρωα του Φιλίππου, δημοσιογράφο Τηλέμαχο Λεοντάρη.

Σκιαγραφώντας τον κεντρικό χαρακτήρα του μυθιστορήματος, έναν συγγραφέα σε απόγνωση, ο Φίλιππος Φιλίππου επιχειρεί να μιλήσει για το έγκλημα και την τιμωρία, έχοντας κατά νου τον Ντοστογιέφσκι και την κοσμοθεωρία του, αλλά και την Πατρίτσια Χάισμιθ και την άποψή της περί δικαιοσύνης.

Σ' ένα ειδυλλιακό σπίτι στη Σαρωνίδα με θέα στη θάλασσα και κήπο με φράουλες, ζει ένα παντρεμένο ζευγάρι, ο Αργύρης και η Φαίδρα. Εκείνος είναι πρώην ειδικός φρουρός και συγγραφέας – ονειρεύεται να γράψει ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο Έγκλημα και τιμωρία. Εκείνη είναι πρώην ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου. Η σχέση τους είναι βαλτωμένη, δεν φαίνεται να έχει μέλλον. Και ξαφνικά η Φαίδρα πεθαίνει σε τροχαίο. Ατύχημα ή αυτοκτονία; Όταν ένα ζευγάρι εκβιαστών επισκέπτεται τον Αργύρη, εκείνος αισθάνεται την ανάγκη να υπερασπιστεί τον εαυτό του, εξαλείφοντας τις υποψίες από πάνω του. Η αστυνομία αρχίζει τις έρευνες, είναι όμως έγκλημα ο θάνατος της Φαίδρας;

Διαβάστε ένα απόσπασμα του βιβλίου, εδώ.

Εκτύπωση