Για τον Σάμη Γαβριηλίδη...

Συντάχθηκε στις .

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 και μετά μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από την ζωή ο εκδότης Σαμουήλ Γαβριηλίδης. Ο Σάμης, για όλους τους φίλους του, άφησε ανεξίτηλο το προσωπικό του στίγμα στον εκδοτικό χώρο, από το ΠΛΕΘΡΟΝ μέχρι τις σημερινές Εκδόσεις Γαβριηλίδη, καλύπτοντας όλη την γκάμα της λογοτεχνίας και γνωρίζοντας στο αναγνωστικό κοινό γνωστούς Έλληνες και ξένους συγγραφείς και ποιητές.

Οι Εκδόσεις Γαβριηλίδη απέδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην αστυνομική λογοτεχνία και ειδικότερα στην ελληνική, καθώς εξέδωσαν έργα συγγραφέων όπως ο Πέτρος Μάρκαρης και ο Θοδωρής Καλλιφατίδης, ενώ παράλληλα έδωσαν την ευκαιρία σε νέους συγγραφείς και μέλη της ΕΛΣΑΛ, όπως ο Βαγγέλης Μπέκας και ο Γρηγόρης Αζαριάδης.

Επί πλέον, ο Σάμης δημιούργησε το art café «Poems & Crimes», που αποτέλεσε ένα ιδιαίτερο χώρο για παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις, θεατρικά και πολιτιστικά δρώμενα και παράλληλα αγαπημένο στέκι πολλών ανθρώπων  των τεχνών.

Η γενικότερη συμβολή του στον εκδοτικό χώρο, οι ιδιαίτερες σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού με πολλούς συγγραφείς και η πληθωρική και δοτική προσωπικότητα του αποτελούν απόδειξη του σημαντικού έργου του και πιστοποιούν το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει πίσω του.

Τον Σάμη αποχαιρέτισαν χθες Σάββατο 15 Φεβρουαρίου οι πολυάριθμοι φίλοι του στο Α’ Νεκροταφείο.

Η ΕΛΣΑΛ εκφράζει στην οικογένεια του τα θερμά της συλλυπητήρια.   

Εκτύπωση