«Καταραμένες Πολιτείες»: Το νέο συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Έλενας Χουσνή

Συντάχθηκε στις .

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες από τις Εκδόσεις Κύφαντα το νέο –μη αστυνομικό, αυτή τη φορά- μυθιστόρημα της Έλενας Χουσνή «Καταραμένες Πολιτείες».

Οι «Καταραμένες Πολιτείες» βάζουν στο επίκεντρο την ασθένεια της λέπρας, που «εγκατέλειψε τα λημέρια τους, ερείπωσε η φυλακή τους, γκρέμισαν οι τοίχοι, έπεσε η στέγη, ερήμωσε ο τόπος, δεν είναι πια το ρέμα το σύνορο του κόσμου, και πάλι όμως η ιερή απόσταση δεν περπατήθηκε. Αυτή την αρρώστια δεν την νίκησαν ποτέ. Δεν έχει φάρμακο. Εκεί έξω έγιναν πολυτραυματίες, μέτρησαν πληγές που δεν τις γνώριζαν και δεν ήξεραν να τις γιατρέψουν. Βαθιές, κοφτερές, με μπόλικο φαρμάκι. Καινούριο φαρμάκι, ανίκητο. Καθάρισε το σώμα τους μα οι άλλοι ήθελαν μια κάθαρση διαφορετική, τελειωτική, να έχει σύνορα συγκεκριμένα, αδιάβατα. Δεν βρέθηκε διαβατήριο για αυτά τα σύνορα. Ακόμη αδιάβατα είναι».

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Χανσενικών Μανώλης Κυριακάκης «το βιβλίο τη Έλενας Χουσνή ρίχνει φως στη ζωή των ασθενών, στο στίγμα αλλά και στον αγώνα τους κατά το παρελθόν να αποκτήσουν “όνομα”, “ταυτότητα”. Έναν αγώνα διαρκή που μας αφορά όλους!»

Για το βιβλίο, δείτε και εδώ.

Εκτύπωση