Κυριακή Γεροζήση: «Φάλτσο η Πορεία» (Εντός, 2015)

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Επανεκδόσεις 2015

Ρεαλιστικό, αισθηματικό, κοινωνικοπολιτικό,  ιστορικό, μυθιστόρημα με σασπένς. Διαδραματίζεται στην Αθήνα του `65, της δικτατορίας και της πρόσφατης κρίσης,  το Παρίσι του Γαλλικού  Μάη  και των ημερών μας, τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, τη Χιλή του Πινοσέτ,  την Κύπρο του Αττίλα και της αναζήτησης των αγνοούμενων.

Με ρίζες στη Μικρασιατική καταστροφή, την Αντίσταση, τον Εμφύλιο, προεκτάσεις μέχρι το κοντινό και το απώτερο μέλλον, όπου οι επιστήμονες φιλοδοξούν να ανιχνεύουν εξωγήινη ζωή στη σκιά των άστρων, μας παρασύρει στη δίνη των γεγονότων του τελευταίου μισού αιώνα, μέσα από τη ζωή, τα πάθη, τις φιλοδοξίες, τις αδυναμίες, το μεγαλείο των πρωταγωνιστών του.

Ο αναγνώστης μπαίνει στο πετσί τους,  μοιράζεται αγωνίες, όνειρα, εφιάλτες, αναρωτιέται ποιος θα μείνει αλώβητος από τη μήνη των στοιχείων της φύσης,  τον κυκεώνα των αισθημάτων, των φιλοδοξιών, των φαντασμάτων του παρελθόντος, των ενοχών, των μεγάλων συμφερόντων,  ποιοι θα υποκύψουν, ποιοι θα χαθούν, ποια όνειρα θα γίνουν στάχτη, ποια θα εκπληρωθούν. Πριν από την τελευταία σελίδα, το πέπλο του μυστηρίου σηκώνεται, το τοπίο  ξεκαθαρίζει.  

Εκτύπωση