Λεκάτη Ανθή : «Κουκουβάγια στην πέτρα», Αδούλωτη Μάνη 2011

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Βιβλιογραφία 2011

Ανθή Λεκάτη: «Κουκουβάγια στην πέτρα», Αδούλωτη Μάνη 2011

Βιογραφικό Η Ανθή Λεκάτη γεννήθηκε το 1979. Κατάγεται από το χωριό Τσικαλιά της Μέσα Μάνης. Μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο στον Πειραιά. Σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Συμβουλευτική & Επαγγελματικός Προσανατολισμός» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2007 παντρεύτηκε και το 2009 έφυγε από την πρωτεύουσα σε αναζήτηση μιας πιο ανθρώπινης ζωής. Σήμερα, ζει και εργάζεται στη Λαμία συντροφιά με τον άνθρωπο της και τις γάτες τους. Τον ελεύθερο χρόνο εξορμά στα βουνά και τις θάλασσες, διαβάζει και γράφει αστυνομικά μυθιστορήματα.

Περίληψη βιβλίου Μία παρέα ανθρώπων, που λίγα πράματα ξέρει ο ένας για τον άλλον, συναντιέται σ' έναν μανιάτικο πύργο σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό της Μέσα Μάνης, με το πρόσχημα ενός ήρεμου τριημέρου μακριά από την πολύβουη Αθήνα. Ο καθένας όμως έχει τα δικά του κρυφά σχέδια, τα οποία ανατρέπονται συνεχώς από μία σειρά σκοτεινών γεγονότων και αναπάντεχων αποκαλύψεων. Ένα ανεξήγητο μοιρολόι, δύο περίεργοι θάνατοι, μία δολοφονία και μία υπόθεση αρχαιοκαπηλίας αποτελούν το αντικείμενο έρευνας του μυστικοπαθούς αστυνομικού διευθυντή της Αρεόπολης Χάρη Δαμιανέα, που ριψοκινδυνεύοντας τη καριέρα του, προσπαθεί να λύσει τα αινίγματα χωρίς να προδώσει τα δικά του φιλόδοξα σχέδια... Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με φόντο τα ατμοσφαιρικά τοπία της Μέσα Μάνης και πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χάρη Δαμιανέα.

Εκτύπωση