Κωστίδης Διονύσης : «Απόδειπνο στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων», Ιωλκός 2007

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Βιβλιογραφία 2007

 ►Διονύσης Κωστίδης: «Απόδειπνο στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων», Ιωλκός 2007

Βιογραφικό Ο Διονύσης Κωστίδης γεννήθηκε στον Αστακό της Ακαρνανίας, αλλά μεγάλωσε και έζησε στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογο­τεχνών. Έχει πάρει το πρώτο βρα­βείο διηγήματος της Εταιρίας Ελ­λήνων Λογοτεχνών (Βεροπούλου) για το έτος 1990 και για το βιβλίο του Άνυδρη Γη. Για το δοκιμιακό βιβλίο του Ο Κόσμος, η Ζωή, οι Άνθρωποι έλαβε το βραβείο τού Ελληνικού P.E.N. CLUB για το έτος 2001.

 

Ήταν διοικητικός δικαστής και έφτασε ως το βαθμό του προέδρου εφετών. Απ' τη δικαστική υπηρεσία αποχώρησε το 1989. 

Περίληψη βιβλίου Όμορφα πλεγμένη υπόθεση, με έντονο το στοιχείο του μυστηρίου και της "αστυνομικής" περιπέτειας, απόλυτη γνώση της χρήσης όλων των εκφραστικών μέσων που κάνουν ένα έργο να διαβάζεται «μονορούφι» και πιστή αναπαράσταση της σύγχρονης νεοελληνικής κοινωνικής πραγματικότητας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της νουβέλας του Διονύση Κωστίδη Απόδειπνο στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Το έργο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός, δε διστάζει να προσεγγίσει ρεαλιστικά μια εικόνα των εκκλησιαστικών κύκλων διόλου ευχάριστη, με υπερβολική αγάπη για το χρήμα, διασυνδέσεις με διεθνή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, αθέμιτες σχέσεις και επαφές με λαθρομετανάστες εγκληματίες του Κοινού Ποινικού Δικαίου, "κουσούρια" ιερωμένων και διαρκείς προσωπικές αντιπαλότητες.

 Στην καρδιά της υπόθεσης βρίσκεται μια μυστηριώδης εξαφάνιση κληρικού από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων συνοδευόμενη όμως και με την υπεξαίρεση ενός μεγάλου ποσού χρημάτων. Έτσι ανοίγει ένας κύκλος αναζητήσεων, καθώς ένας διάκος (ο πρωταγωνιστής του έργου Νήφων) και ένας αρχιμανδρίτης, έχοντας ειδική εντολή από την ελλαδική Εκκλησία, μεταβαίνουν στα Ιεροσόλυμα και προσπαθούν να οδηγήσουν την όλη υπόθεση στη λύση της. Ωστόσο, οι ενέργειές τους όχι μόνο φαίνεται να φτάνουν σε αδιέξοδο, αλλά αποδεικνύονται επικίνδυνες και για την ίδια τους τη ζωή. Τελικά, μέσα από ολισθηρές υπόγειες διαδρομές, σκοτεινές και ανομολόγητες υποθέσεις και αμφίδρομες διασυνδέσεις που από τα Ιεροσόλυμα οδηγούν στα αθηναϊκά στέκια του υποκόσμου και πάλι πίσω στην Αγία Πόλη, αποκαλύπτεται ποιος και τι κρύβονται πίσω από όλα αυτά.

 Για αναλυτικότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Εκτύπωση