Γλυκοφρύδης Γιώργος : «Ο επιβάτης», Νεφέλη 2006

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Βιβλιογραφία 2006

Γιώργος Γλυκοφρύδης: «Ο επιβάτης», Νεφέλη 2006

Βιογραφικό Ο Γιώργος Γλυκοφρύδης γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες μεγάλου μήκους

και σε τηλεοπτικές σειρές, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την πληροφορική. "Ο επιβάτης" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. 

Περίληψη βιβλίου 1965, Λίμνη Βάνζεε. Μια οικογένεια διαλύεται προσπαθώντας να αποδράσει από το Ανατολικό στο Δυτικό Βερολίνο· ένα μέλος της, η μικρή Στέλλα Έντελσταϊν, εγκλωβίζεται στο Ανατολικό Βερολίνο. 1986, Δυτικό Βερολίνο. Μια παρέα νέων, ο Πήτερ Έντελσταϊν, ο Τίμοθυ Στόουν κι ο Νίκος Ανεμογιάννης, σχεδιάζουν τη φυγάδευση της Στέλλας Έντελσταϊν από το Ανατολικό Βερολίνο. Η απόπειρα στέφεται με επιτυχία, αλλά η οικογένεια διαλύεται και πάλι, και μάλιστα βίαια, καθώς τίποτε δεν είναι όπως εκ πρώτης όψεως φαίνεται.

 Σύρος, 2002. Κάποιος επιστρέφει. Η τραγωδία επαναλαμβάνεται. Η νέα απελπισμένη απόπειρα επανένωσης της οικογένειας θα πνιγεί στο αίμα. 

Παράλληλα ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται. Ο Νίκος σαν τους ήρωες του αρχαίου ελληνικού μυθιστορήματος θα αναζητήσει τη Στέλλα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης, μιας Ευρώπης που αλλάζει διαρκώς, και η αγάπη τους, πιο δυνατή από το Τείχος του Βερολίνου, πιο δυνατή από τ' αλλεπάλληλα επεισόδια της βίας, υπερβαίνοντας όλα τα εμπόδια, θα θριαμβεύσει.

Εκτύπωση