Μαμαλούκας Δημήτρης : «Ο μεγάλος θάνατος του Βοτανικού», Καστανιώτης 2003

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Βιβλιογραφία 2003

Δημήτρης Μαμαλούκας: «Ο μεγάλος θάνατος του Βοτανικού», Καστανιώτης 2003 

Βιογραφικό Ο Δημήτρης Μαμαλούκας γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα, όπου και κατοικεί. Είναι πτυχιούχος Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου του Lecce, Ιταλία. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Όσο υπάρχει αλκοόλ υπάρχει ελπίδα (Απόπειρα 1999) που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τίτλο Όσο υπάρχει αλκοόλ…, 

Ο Μεγάλος Θάνατος του Βοτανικού (Καστανιώτης 2003), Η απαγωγή του εκδότη (Καστανιώτης 2005), Η χαμένη βιβλιοθήκη του Δημητρίου Μόστρα (Καστανιώτης 2007) που ήταν υποψήφιο για το βραβείο Αναγνωστών ΕΡΤ – ΕΚΕΒΙ 2007, Η Μοναξιά της Ασφάλτου (Λιβάνης 2008) και Κοπέλα που σε λένε Φίνι (Λιβάνης 2009). Συμμετείχε στις συλλογές διηγημάτων Ελληνικά ΕγκλήματαΥπόγειες ιστορίες, Το τελευταίο ταξίδι – Έντεκα νουάρ ιστορίες.

Περίληψη βιβλίου Ήταν ένας συνηθισμένος ναύτης. Tον έλεγαν Mιχάλη Γεωργίου. Yπηρετούσε τη θητεία του όσο ο σακατεμένος και μισότρελος αδελφός του κατασπαταλούσε αλόγιστα την πατρική τους περιουσία. Ένα πρωινό θα συνοδέψει την χρηματαποστολή του Πολεμικού Nαυτικού κι εκείνη θα μπει στο μυαλό του καταλαμβάνοντάς τον ολοκληρωτικά. H Iδέα. O πόθος για τα χρήματα. H θέα των δισεκατομμυρίων. H ιδέα της ληστείας που αναπόφευκτα θα φέρει και το Θάνατο. Θα γίνει γι' αυτόν η μοναδική λύση για να ξεφύγει απ' το οικονομικό αδιέξοδο. Θα σχεδιάσει άψογα το κόλπο φροντίζοντας τα πάντα, κάτι όμως στο τέλος θα πάει στραβά και όλα θα ανατραπούν. Για να γνωρίσει την ίδια μέρα τον έρωτα στο πρόσωπο της γλυκιάς Nιόβης. Όμως η Iδέα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Tου έδωσε άλλη μια ευκαιρία κι εκείνος αιματοκύλισε τον Bοτανικό.

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με αριστοτεχνική πλοκή, συνεχείς ανατροπές και απρόσμενη εξέλιξη. Mια άψογα σχεδιασμένη ληστεία με τρομακτική εκτέλεση. Ένας έρωτας που δίνει μια γλυκιά ανάσα, μέχρι να συνθλιβεί από το χρήμα και το θάνατο.

Εκτύπωση