Ταπανλή Μυρτώ : «Πραλίνες Βρυξελών», Οδυσσέας 2000

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Βιβλιογραφία 2000

Μυρτώ Ταπανλή: «Πραλίνες Βρυξελών», Οδυσσέας 2000 

Βιογραφικό Η Μυρτώ Ταπανλή γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και ζει στην Αθήνα. Τελείωσε το Αμερικανικό Κολέγιο και σπούδασε στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολείται με το γράψιμο από τα φοιτητικά της χρόνια. Διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά.

Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα "Αντιστοιχίες" (εκδόσεις Οδυσσέας, 1994), "Πραλίνες Βρυξελλών" (εκδόσεις Οδυσσέας, 2000), "Τότε που έβαφε τα νύχια κόκκινα" και "Το κορίτσι που δεν του άρεσε η θάλασσα".

Περίληψη βιβλίου Τρεις αδελφές που κατοικούν πάνω από το διαμέρισμα του συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Νίκου Δρακόπουλου απασχολούν διαρκώς τη σκέψη του. Ερωτεύεται τη μεσαία, τη Ναταλία, η οποία όμως διατηρεί μια παράξενη σχέση με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Ελένη. Όταν η Ναταλία πεθαίνει, ο Δρακόπουλος, που υποψιάζεται ότι έχει δολοφονηθεί, προσεγγίζει την Ελένη για να διαλευκάνει το μυστήριο. Όμως αρχίζει να συγχέει την πραγματικότητα με τα γραπτά του. Και η Κλειώ, φίλη της Ελένης και ηρωίδα του μυθιστορήματος του Δρακόπουλου, που διαδραματίζεται σ’ ένα διεθνές συνέδριο στις Βρυξέλλες, θα μπερδέψει με επιδεξιότητα τους αναγνώστες για το πρόσωπο του δολοφόνου αποκαλύπτοντας συγχρόνως την προσωπική τραγωδία του συγγραφέα.

Εκτύπωση