Γκάκας Σέργιος : «Στάχτες», Καστανιώτης 2008

►Σέργιος Γκάκας: «Στάχτες», Καστανιώτης 2008

Βιογραφικό Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε θέατρο στο πανεπιστήμιο PARIS – VIII και από το 1979 εργάζεται ως σκηνοθέτης.  Έχει γράψει 4 θεατρικά έργα για παιδιά. Διηγήματά του περιλαμβάνονται στις συλλογές Πέντε ζωγράφοι ζητούν συγγραφέα (εκδ. Πατάκη, 2003), Το Χαλάνδρι που γνώρισα (εκδ. Βιβλιοπωλείου Ευριπίδης, 2005), Ελληνικά εγκλήματα 2 και Ελληνικά εγκλήματα 3 (εκδ. Καστανιώτη 2008 και 2009), Το τελευταίο ταξίδι (εκδ. Μεταίχμιο 2009).

Το μυθιστόρημά του, Κάσκο (εκδ. Καστανιώτης, 2001) εκδόθηκε στη Γαλλία το 2006 από τον εκδοτικό οίκο LianaLeviμε τον τίτλο LapistedeSalonique και από τον εκδοτικό οίκο Crocetti στην Ιταλία με τον τίτλο Intrigo a Saloniccο. Το 2008 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του Στάχτες (εκδ. Καστανιώτη).

Περίληψη βιβλίου Κυριακή 9.25 Μ.Μ. Το περιεχόμενο του συρταριού είναι απλωμένο στο γραφείο του Χαλκίδη. Ένας ασημένιος αναπτήρας Ζίπο με τα αρχικά του, το πρώτο δώρο που του είχε κάνει. Μια φωτογραφία τους στα καμαρίνια του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων. Τα μακριά μαύρα γάντια που φορούσε στις "Δούλες". Ένα πλακέ μπουκάλι Dewar's που του το 'χε πετάξει κατακέφαλα στο δωμάτιο 603 του ξενοδοχείου "Galaxy" στην Πάτρα. Δύο αποκόμματα εισιτηρίων του κινηματογράφου"Τριανόν", "Η ταυτότητα μιας γυναίκας"του Αντονιόνι, οι μοναδικοί θεατές στην αίθουσα, έξω χιόνιζε. Ένα πακέτο Player's, τα ίχνη του κόκκινου μεθυσμένου φιλιού έχουν πια χαθεί. Και τα σύντομα σημειώματα που τον περίμεναν στις ρεσεψιόν των ξενοδοχείων, καλοκαίρι του '97. Δεκαεννιά σημειώματα, δεν τα 'χει διαβάσει από τότε. Κι ένα πιστόλι των εννιά χιλιοστών που λάμπει στο μισοσκόταδο. Αθήνα, χειμώνας του 2004. Μια παλιά μονοκατοικία καίγεται μαζί με τους τέσσερις ενοίκους της. Ένας αποτυχημένος δικηγόρος κι ένας σκληρός μπάτσος προσπαθούν να βρουν τους ενόχους και να πνίξουν τις ενοχές τους. Παράλληλα, διεκδικούν την ίδια γυναίκα, μια μοιραία ηθοποιό που στοιχειώνει το παρελθόν τους. Όταν συνειδητοποιούν πως μπλέχτηκαν σε μια σκοτεινή ιστορία, αναγκάζονται να σκαλίσουν τις στάχτες και να «λερώσουν» τα χέρια τους.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Εκτύπωση