Παπαθεοδώρου Βασίλης : «Χνότα στο τζάμι», νεανικό μυθιστόρημα, Κέδρος 2007

►Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Χνότα στο τζάμι», νεανικό μυθιστόρημα, Κέδρος 2007 

Βιογραφικό Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα και ζει στη Γλυφάδα. Σπούδασε Μεταλλειολόγος και Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π., ενώ εργάζεται ως  αναλυτής σε μεγάλη τράπεζα. Από το 1996 γράφει παιδικά και νεανικά μυθιστορήματα. Έχουν εκδοθεί τα εξής βιβλία του: Η Σχολική παράσταση (Εστία, 2000), που πήρε έπαινο το 1996 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά,

 το Άλφα (Φυτράκης, 2001), που βραβεύτηκε το 1998 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά Το μήνυμα (Καστανιώτης, 2001) και Οι Εννέα Καίσαρες (Καστανιώτης, 2004), που ήταν υποψήφιο (στη βραχεία λίστα) για το κρατικό βραβείο παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου το 2005.

 Τα δύο τελευταία βιβλία διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, αποτελώντας ύλη για τους μετεκπαιδευόμενους δασκάλους.

 Η προσωπική του ιστοσελίδα είναι το www.juvenilebooks.gr 

Περίληψη βιβλίου Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου

 Βραβείο του Περιοδικού "ΔΙΑΒΑΖΩ" 2008 στην κατηγορία Λογοτεχνικού Βιβλίου για Μεγάλα Παιδιά

 Έπαινος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2008

 Μια μεγαλούπολη, στο κοντινό μέλλον, που ζει υπό τη μόνιμη απειλή τρομοκρατικών χτυπημάτων. Οι Αρχές παρακολουθούν τους πάντες με κάμερες και καταγράφουν κάθε ύποπτη κίνηση ή λέξη. Ένοπλοι άντρες περιπολούν και συλλαμβάνουν όποιον παραβιάζει την απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι μετανάστες είναι ανεπιθύμητοι. Οι νέοι, κλεισμένοι τις περισσότερες ώρες στο σπίτι τους, σερφάρουν στο ίντερνετ και παίζουν on-line παιχνίδια. Τα παιδιά απαγορεύεται να βγουν στις παιδικές χαρές και επικοινωνούν μεταξύ τους μόνο μέσω mail.

 Σε μια τέτοια ασφυκτική ατμόσφαιρα, ο δεκαεννιάχρονος φοιτητής Άλεκ βιντεοσκοπεί άθελά του τη δολοφονία του συμφοιτητή του Πολ από την αστυνομία. Οι Αρχές υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος νέος ήταν τρομοκράτης. Το βίντεο όμως που τράβηξε ο Άλεκ αποδεικνύει ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Η Σιμόν, η αινιγματική συμφοιτήτριά του που βρισκόταν μαζί του εκείνη τη στιγμή, εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει ίχνη. Ο πατέρας του Άλεκ, που εργάζεται στην εταιρία τηλεπικοινωνιών της πόλης, ανακαλύπτει συμπτωματικά τι συμβαίνει, ανήμπορος να αντιδράσει.

 Από αυτό το σημείο τόσο ο Άλεκ, όσο και τα πιο κοντινά του πρόσωπα, θα βρεθούν μπλεγμένοι σε μια φοβερή περιπέτεια. Κανείς δεν ξέρει ούτε ποια είναι η αλήθεια ούτε ποιος είναι ο πραγματικός «εχθρός». Το μόνο ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης έρχεται από τη μικρή Ρόζα, την εννιάχρονη αδερφή του Άλεκ: σ' έναν κόσμο αποξενωμένο, ξεκινά την «επανάσταση των παιδιών»: μια μεγάλη παρέα από παιδιά καταργούν τα mails και τις τηλεοθόνες και ανταλλάσσουν μηνύματα, με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο: με χνότα στο τζάμι.

 Ένα νεανικό μυθιστόρημα με δομή βίντεο-γκέιμ που συνδυάζει ευφάνταστα τον κοινωνικό προβληματισμό, την επιστημονική φαντασία και το αστυνομικό σασπένς. Καταιγιστική δράση, συνεχείς ανατροπές και ένα δυνατό κοινωνικό μήνυμα για τις συνθήκες ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. 

Για αναλυτικότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Εκτύπωση