Στυλιανάκης Μάριος : «Το δυσδιάκριτο σύμπλεγμα της ευτυχίας», Μελίχρυσος 2006

 Μάριος Στυλιανάκης: «Το δυσδιάκριτο σύμπλεγμα της ευτυχίας», Μελίχρυσος 2006

Βιογραφικό Ο Μάριος Στυλιανάκης γεννήθηκε στη Λευκωσία. Με πτυχίο από το Clark University και μεταπτυχιακές σπουδές στο City University of London και στο Harvard. Ασχολείται, εκτός από την αγγλική και την ελληνική λογοτεχνία, με τη σκηνοθεσία και τη συγγραφή σεναρίων για τον κινηματογράφο.

Τα έργα του έχουν διακριθεί σε Αμερική και Ευρώπη, ενώ τα άρθρα του φιλοξενούνται σε διάφορα γνωστά περιοδικά του εξωτερικού. Μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Νέας Υόρκης και Λος Άντζελες, ενώ επισκέπτεται συχνά την Αθήνα. 

Περίληψη βιβλίου Ο Γιώργος Κατσούρης, νέος, επιτυχημένος και γοητευτικός βρίσκεται μπλεγμένος στα δίχτυα του έρωτα. Είναι αυτό αρκετό για να μπει το όνομά του στη λίστα των υποψήφιων θυμάτων του δολοφόνου; Τι να σημαίνει άραγε το ποίημα που κρατά στα χέρια του ο Επιθεωρητής Παπαθανασίου; Ποια η σχέση της Ευτυχίας με τα θύματα και τι ζητάει ο Ανδρέας από τη διάσημη ψυχαναλύτρια Δραγουμάνου; Μια αστυνομική υπόθεση με αμέτρητες ανατροπές που ξετυλίγεται στην Αθήνα του σήμερα από τον Μάριο Στυλιανάκη με την υπόσχεση να κρατήσει τον αναγνώστη του σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα. Με ανεπιτήδευτη γραφή και σύνθετη πλοκή το "Δυσδιάκριτο σύμπλεγμα της ευτυχίας" είναι μια ιστορία μυστηρίου βασισμένη σε κλασσικές νόρμες και πρωτότυπα ευρήματα δράσης. Οι ήρωές του προσεγγίζονται με διάθεση ψυχαναλυτική που τους κάνει αναγνωρίσιμους. Ο αναγνώστης ανακαλύπτει παράλληλα με τους ήρωες τα στοιχεία που θα τον οδηγήσουν στο δολοφόνο, σε μιαν άτυπη κούρσα ταχύτητας με νικητή εκείνον που θα τον βρει πρώτος.

Εκτύπωση