Μπασιούκα Αθηνά : «Ο φόνος είναι μια εύκολη υπόθεση», Μοντέρνοι Καιροί 2006

 Αθηνά Μπασιούκα: «Ο φόνος είναι μια εύκολη υπόθεση», Μοντέρνοι Καιροί 2006

Βιογραφικό Η Αθηνά Μπασιούκα επιχείρησε πριν από κάποια χρόνια να γίνει μηχανικός Η/Υ αλλά στην πορεία διαπίστωσε ότι της αρέσει πολύ περισσότερο να γράφει. Έκτοτε περνάει αρκετό από τον χρόνο της προσπαθώντας να αποδείξει μέσα από τα βιβλία της ότι το τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει.

Ο Φόνος είναι μια εύκολη υπόθεση και το Άγ(ρ)ιο έγκλημα στην Αθωνική Πολιτεία είναι τα δύο αστυνομικά της μυθιστορήματα. Επιπλέον, εργάζεται σε έντυπα από την θέση της αρχισυντάκτριας, ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό, λατρεύει την φωτογραφία και έχει βάλει σκοπό της ζωής της να γυρίσει τον πλανήτη από την μία άκρη έως την άλλη. Μέχρι στιγμής τα καταφέρνει καλά. Όταν μεγαλώσει θέλει να συνεχίσει να είναι συγγραφέας. 

Περίληψη βιβλίου Ο προβολέας φώτισε τη σκηνή. Είχε φτάσει η ώρα. Ο Απόστολος πήρε βαθιά ανάσα και κοιτάχτηκε στον καθρέφτη. Είδε την πόρτα να ανοίγει και γύρισε να δει ποιος είχε έρθει. «Ήμουν σίγουρος ότι ήσουν εσύ», είπε. «Σε περίμενα». Η ζώνη τυλίχτηκε γύρω από το λαιμό του προτού προλάβει να αντιδράσει και η αναπνοή του έγινε στην αρχή δύσκολη και στο τέλος αδύναμη. Το παραλήρημα του κόσμου κάλυψε κάθε έκκληση για βοήθεια… Την εξιχνίαση της δολοφονίας αναλαμβάνει η πασίγνωστη ντετέκτιβ Αγγελική, μαζί με το βοηθό της Ηλία. Ένα αχτύπητο δίδυμο που είναι αποφασισμένο να αποκαλύψει τον ένοχο, ακολουθώντας την περίφημη θεωρία της αδυναμίας! Όλοι σε αυτή την υπόθεση φαίνονται διατεθειμένοι να βοηθήσουν, όλοι πενθούν για το χαμό του γνωστού τραγουδιστή. Ποιος, όμως, θεωρεί ότι ο φόνος είναι μια εύκολη υπόθεση και ποιος προσπαθεί να παραπλανήσει την Αγγελική; Η αλήθεια μπορεί να ξεπερνά τα όρια και της πιο προχωρημένης φαντασίας. Εσύ μπορείς να την αντέξεις;

Εκτύπωση