Αποστολίδης Ανδρέας : «Λοβοτομή - Ελληνικό ταμπλόιντ», Άγρα 2002

Ανδρέας Αποστολίδης: «Λοβοτομή - Ελληνικό ταμπλόιντ», Άγρα 2002

Βιογραφικό Ο Ανδρέας Αποστολίδης είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης και μεταφραστής. Έχει γράψει αστυνομικά μυθιστορήματα, νουβέλες και διηγήματα. Έχει μεταφράσει 47 αστυνομικά μυθιστορήματα κι έχει εκδώσει τη συλλογή δοκιμίων Τα πολλά πρόσωπα του αστυνομικού μυθιστορήματος.

Περίληψη βιβλίου Παραμονή Πρωτοχρονιάς 2000, πάνω στην αλλαγή του χρόνου, όταν η Αθήνα γιορτάζει τον ερχομό της καινούργιας Χιλιετίας,

μια ασυνήθιστη κλοπή ιατρικών μηχανημάτων αιμοκάθαρσης και αξονικών τομογράφων τραβάει την προσοχή του αστυνόμου Νίκου Καμπάνη, στελέχους του καινούργιου Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, που είναι επιφορτισμένος με την μελέτη του μεγάλου φακέλου του οργανωμένου εγκλήματος.

«Στον τομέα αυτό η Αστυνομία είχε να επιδείξει επιτυχίες, αλλά ταυτόχρονα τα εγκλήματα και τα φονικά αυξάνονταν συχνά με παράλογα άλματα που ζητούσαν την ερμηνεία τους. "Θέλω να είμαι σίγουρος ότι δεν το τροφοδοτούμε κι εμείς όλο αυτό το θανατικό . "Για δες τι γίνεται", του είχε πει ο αρχηγός του Μιχάλης Μίχας».

 Προστασία νυχτερινών κέντρων, πορνεία, εμπόριο ανθρώπινων οργάνων και λαθρεμπόριο πετρελαίου, όλα αρχίζουν σιγά σιγά μέσα από τις έρευνες του Νίκου Καμπανη να δένονται μεταξύ τους. Και μια σειρά ειδεχθών εγκλημάτων από κάποιον άγνωστο σχιζοφρενή που μοιάζει με πληροφοριοδότη της αστυνομίας ή εκτελεστή του υποκόσμου.

Ο κεραυνός φώτισε το πτώμα στη μικρή μονοκατοικία. Ένα ψαλίδι ήταν καρφωμένο στην καρδιά της γυναίκας… Η σκηνή ήταν εφιαλτική γιατί, παρ' ότι απόγευμα ακόμα, τα βαριά μαύρα σύννεφα είχαν σκοτεινιάσει την ατμόσφαιρα και στο σκιερό περιβάλλον του εσωτερικού υπνοδωματίου, όλα μύριζαν αίμα. Η σφαγή είχε ποτίσει σεντόνια, κουβέρτα, στρώμα και τοίχους.

Ο αέρας χτυπούσε τα παραθυρόφυλλα και καθώς κανείς δεν μιλούσε, ο ρυθμικός ήχος τους ήταν το μόνο που ακουγόταν -κάτι σαν υποκατάστατο του παλμού της καρδιάς των παρισταμένων που είχαν παγώσει στο παράλογο σκηνικό. Γιατί πάνω από το κουφάρι ο δράστης είχε γράψει με το αίμα της νεκρής έναν αριθμό 3+34 και ένα όνομα "Τάσος".

Λοβοτομή-Ελληνικό ταμπλόιντ – το σημείο όπου οι εκβιασμοί από τον ροζ τύπο δένονται με την ηγεσία της αστυνομίας και τις διαμάχες της, οι μεγαλοεφοπλιστές με τον υπόκοσμο, οι υπερεθνικιστές με τη σέρβικη μαφία και τα βρόμικα ιατρικά κυκλώματα δίνουν τη λύση.

Ο απότακτος αστυνομικός Ηλίας Σούλης και ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Λέλος Λίβας, γνωστοί από το Φάντασμα του Μετρό του Ανδρέα Αποστολίδη βρίσκονται κι αυτοί μπλεγμένοι σ 'έναν κυκεώνα παρακολουθήσεων, υποκλοπών, εκβιασμών και βασανιστηρίων.

Λοβοτομή - η μόνη λύση για όσους γνωρίζουν τη σκοτεινή πλευρά της Αθήνας.

Εκτύπωση