Καπώνης Λευτέρης : «Το φτερούγισμα του γλάρου», Λιβάνης 1995

Συντάχθηκε στις . Καταχωρήθηκε στο Βιβλιογραφία 1995

Λευτέρης Καπώνης: «Το φτερούγισμα του γλάρου», Λιβάνης 1995

Βιογραφικό Ο Λευτέρης Καπώνης γεννήθηκε στη Γουριά Μεσολογγίου το 1947. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χωρίς να πάρει πτυχίο. Από το 1981 εργάζεται ως σεναριογράφος στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Σε σενάριά του βασίστηκαν τα σίριαλ "Δίψα", "Τελευταίοι εγγονοί",

"Άφρικα", "Παλίρροια", "Τζιβαέρι",

"Το Φτερούγισμα του Γλάρου", "Η Αγάπη της Γάτας" (βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Πάρη Αριστείδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Νέα Σύνορα" - Α. Α. Λιβάνη) κ.ά. 

Περίληψη βιβλίου «Μόλις βγήκε στο δρόμο, αυτή η καταραμένη μυρωδιά τον χτύπησε πάλι. Δε θυμόταν πόσα χρόνια την κουβαλούσε μαζί του. Τον τελευταίο καιρό είχε εγκατασταθεί μόνιμα γύρω του, σαν μια χρόνια αρρώστια που κατά καιρούς υποτροπίαζε. Πολλές φορές δοκίμασε να βρει την άκρη. Πέρασε νύχτες ολόκληρες ψάχνοντας τις διαδρομές του, ακόμα και τις πιο μακρινές... Εκείνο που τον τρόμαζε ήταν που δεν μπορούσε να αναμετρηθεί μαζί της. Ήταν σαν μια μακρινή μουσική, άλλοτε γιορτινή κι άλλοτε θλιμμένη, που του καθόριζε τη διάθεση. Κι η μνήμη, μικρή πυγολαμπίδα στο βάθος του μυαλού, πάλευε με τα σκοτάδια του. Κάποιες στιγμές τού θύμιζε την αύρα του ωκεανού, άλλες πάλι ανθρώπινο ιδρώτα πάνω σε σεντόνια φτηνών ξενοδοχείων και, μερικές φορές, τις πιο σπάνιες, του θύμιζε θάνατο».

Εκτύπωση