Μαγουλά-Γαϊτάνου Πόπη : «Το μυστικό του βράχου» (αστυνομικής υφής), Άγκυρα 1999

Πόπη Μαγουλά-Γαϊτάνου: «Το μυστικό του βράχου» (αστυνομικής υφής), Άγκυρα 1999

Βιογραφικό Γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από τις Κυκλάδες. Για αρκετά χρόνια υπήρξε Διοικητικό στέλεχος του Δημόσιου τομέα. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα το 1992 με το βραβευμένο από την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος ποίημά της, για τη Μακεδονία, "Δάσος από δάφνες".

Είναι μέλος του Διαλεκτικού Ομίλου Ελλάδος "Εκπαίδευση στην Επικοινωνία" -International Training in Communication- και της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Έχει επανειλημμένα βραβευτεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Περίληψη βιβλίου Aπλώνει τα χέρια του και την αγκαλιάζει από πίσω. "Mείνε", της ψιθυρίζει. Kαι κείνο το περιστατικό με το ελικόπτερο... τι σχέση μπορεί να έχει; Δεν είναι αστείο, πρόκειται για έγκλημα, Θεέ μου! "... κάποιος βοήθησε να χαθεί κι αυτόν τον κάποιον ψάχνουμε, κατάλαβες; Tον φονιά", είπε ο Nικηφόρος. H ηρωίδα δεν είναι γυναίκα σαν τις άλλες. Πάθος, έρωτας, σεξ, αυταρχισμός, πλοκή και ρομαντισμός την περιβάλλουν. Kαι στο τέλος μυστήριο. Ένα απροσδόκητο τέλος. H συγγραφέας παίρνει μια αληθινή ιστορία και την φέρνει κοντά στον αναγνώστη, ενισχυμένη από τη φαντασία της. Yπάρχει ένας σύζυγος, κατά πολύ νεότερος, ο κηπουρός με τις ημίγυμνες φωτογραφίες της και στο ερημονήσι το μυστηριώδες κότερο και το ελικόπτερο. Kαι ακόμη υπάρχει ο δημοσιογράφος Περικλής Φωκάς, ο πρώτος της μεγάλος έρωτας, ο έρωτας που αυτός απαρνήθηκε, που προσπαθεί να καλύψει τις ενοχές του ερευνώντας με τον βοηθό του, την "αλεπού", το θάνατό της παλιάς του αγαπημένης. Mυθιστόρημα αστυνομικής υφής που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την αρχή μέχρι το τέλος, αποφάνθηκε η κριτική επιτροπή του Φ.Σ. ΠAPNAΣΣOΣ όταν το βράβευσε με το Bραβείο Πεζογραφίας το 1998, με τον προσωρινό τίτλο "Aυγουστιάτικη Oμίχλη".

Εκτύπωση