Παυλιώτης Αργύρης : «Αρμαγεδών», Πατάκης, 1998

Αργύρης Παυλιώτης: «Αρμαγεδών», Πατάκης, 1998

Βιογραφικό Ο Αργύρης Παυλιώτης γεννήθηκε στο Ακραίφνιο της Βοιωτίας, ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγητής Φυσικός. Τώρα είναι συνταξιούχος. Έχουν εκδοθεί δεκατρία λογοτεχνικά του βιβλία, από τα οποία τα οχτώ είναι αστυνομικά. Και συνεχίζει…

 

Περίληψη βιβλίου Αλλεπάλληλες στυγερές δολοφονίες αναστατώνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τα θύματα είναι πρόσωπα "επώνυμα", γνωστά και προβεβλημένα: ο πολυπράγμων αρχιμανδρίτης, η φανταχτερή σοουγούμαν, ο δημοφιλής προπονητής του μπάσκετ, η γνωστή από την τηλεόραση τρανσέξουαλ και άλλοι. Οι ύποπτοι, που συλλαμβάνουν οι παραπαίουσες διωκτικές αρχές, παρά τα κατ' επίφασιν επιβαρυντικά στοιχεία, δηλώνουν αθώοι. Φόβος, αγωνία και σύγχυση επικρατούν στη ζωή της πόλης.

Ο δολοφόνος, τρομερός και ιδιοφυής, επικοινωνεί με το γνωστό ποινικολόγο Ανδρέα Αναγνώστου, που στο παρελθόν έχει εξιχνιάσει σκοτεινές εγκληματικές υποθέσεις, και τον προκαλεί να τον ανακαλύψει. Αυτός κατανοεί αμέσως την πολυπλοκότητα της υπόθεσης και διαβλέπει πως είναι μια ιστορία που ξεφεύγει κατά πολύ από τα γνωστά και αναμενόμενα.

Η σύγκρουσή του, τελικά, με τον δολοφόνο παίρνει δραματικές διαστάσεις. Μια θανάσιμη μάχη, μια πολύνεκρη συμπλοκή ανάμεσα στο καλό και στο κακό, στο φως και στο έρεβος, στην τάξη και στο χάος "εις τόπον τον αποκαλούμενον Αρμαγεδών" ("Αποκάλυψις" Ιωάννου 16, 14-16) εξελίσσεται στις σελίδες του βιβλίου αυτού.

Εκτύπωση