Χανός Δημήτρης : «Η λαϊκή λογοτεχνία - Το παιδικό λαϊκό φυλλάδιο, περιοδικό, βιβλίο», τόμος Ε΄, Αίολος 1991

 

 ΜΕΛΕΤΕΣ

Δημήτρης Χανός: «Η λαϊκή λογοτεχνία - Το παιδικό λαϊκό φυλλάδιο, περιοδικό, βιβλίο», τόμος Ε΄, Αίολος 1991

Βιογραφικό Ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Δημήτρης Αναστ. Χανός γεννήθηκε στην ακριτική Σαμοθράκη το 1928, αλλά από πέντε χρονών έζησε και μεγάλωσε στην Αθήνα […]. 

Για ένα διάστημα έζησε στην Αμερική, όπου συμπλήρωσε τις δημοσιογραφικές του σπουδές και τελειοποίησε τις γνώσεις του πάνω στις γραφικές τέχνες.

 Άρχισε να γράφει από μικρός διηγήματα και νουβέλες, που δημοσιεύτηκαν σε διάφορα αθηναϊκά περιοδικά και ιδιαίτερα στο περιοδικό «Μάσκα».

 Στη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας έγραφε κάθε εβδομάδα το χρονογράφημα στην εφημερίδα «Μακεδονικός Φρουρός».

 Εργάστηκε ως διευθυντής συντάξεως στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Αθλητική Επιθεώρησις», στα μηνιαία φύλλα «Σαμοθράκη» και «Κραυγή Σαμοθράκης» και στα περιοδικά «Μοντέρνα Περιπέτεια», «Σκιά», «Αστυνομική Νουβέλα», «Πικ-Νικ» και […] στο περιοδικό «Μυστήριο». 

Ο περισσότερος όγκος της δουλειάς του είναι οι μεταφράσεις λογοτεχνικών, κλασικών, παιδικών (αρκετή δουλειά του έχει δημοσιευτεί και στη «Διάπλαση των Παίδων») και κυρίως αστυνομικών και γουέστερν αναγνωσμάτων. Η μετάφραση του βιβλίου του Τολστόη «Ανάσταση», που έκανε στις αρχές της καριέρας του, πραγματοποίησε περισσότερες από 15 εκδόσεις. […] 

Περίληψη βιβλίου 

----------------------

Εκτύπωση