Αστυνομικά μυθιστορήματα νέας εσοδείας

Συντάχθηκε από elsal user στις .

Δύο νέα αστυνομικά μυθιστορήματα, που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες στα βιβλιοπωλεία, προστίθενται στις επιλογές του αναγνωστικού κοινού για το φετινό καλοκαίρι. Πρόκειται για «Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα» (εκδόσεις Κύφαντα) της Έλενας Χουσνή και τις «Αλκυονίδες μέρες» (εκδόσεις Ίκαρος) της Ευτυχίας Γιαννάκη.

«Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα» αναφέρεται στις σκοτεινές γειτονιές του διαδικτύου, όπου η ηλεκτρονική παρανομία στήνει παγίδες στα ανύποπτα ανήλικα θύματά της. Διώκτες και διωκόμενοι, θύτες και θύματα αναμετρώνται σε μια ιστορία στην οποία νικητής πρέπει να είναι η ίδια η ζωή. Μαζί της και η παιδική αθωότητα, θησαυρός που δεν εκποιείται. Το παιδί με την ριγέ μπλούζα στοιχειώνει τη σκέψη της δημοσιογράφου Νάνσυ Καρβούνη. Όσο προχωρά την έρευνά της για τα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, θα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα αδυσώπητα πλοκάμια τους. Όμως, όπως πάντα, υπάρχει το φως που αχνοφέγγει πίσω από τα σκοτάδια. Εγγύηση ότι η μάχη δεν έχει χαθεί...

Στις «Αλκυονίδες μέρες» μια νεαρή κοπέλα από την Γκάνα βρίσκεται δολοφονημένη μέσα σε μια λίμνη αίματος στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Ο Αστυνόμος Χάρης Κόκκινος και η ομάδα του θα κληθούν να εξιχνιάσουν μια υπόθεση που τυλίγεται σαν κουβάρι γύρω τους, ενώ ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Η δίνη στην οποία θα βρεθεί ο αστυνόμος, το παρελθόν του αλλά και η σχέση με τον προφυλακισμένο γιο του θα τον αναγκάσουν να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί προκειμένου να ρίξει φως στην υπόθεση και τελικά στον ίδιο τον εαυτό του.

Σε μια κοινωνία που αδυνατεί να προστατεύσει τον αδύναμο κανείς δεν μπορεί να θεωρηθεί αθώος.

Οι «Αλκυονίδες μέρες» αποτελούν το δεύτερο μέρος της Τριλογίας της Αθήνας, με πρωταγωνιστή τον Αστυνόμο Χάρη Κόκκινο.

Οι «Αλκυονίδες μέρες» θα παρουσιαστούν την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 19:00 στο Public Συντάγματος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Χίλντα Παπαδημητρίου, η blogger του Don't Ever Read Me Αγιάτη Μπενάρδου και η συγγραφέας.

Εκτύπωση