To δεύτερο τεύχος (Δεκέμβριος 2018) του περιοδικού θεωρίας για την αστυνομική λογοτεχνία πολάρ "ομιλεί την γαλλικήν", με ένα αφιέρωμα στο γαλλικό polar & néopolar, ένα είδος που άφησε ανεξίτηλα ίχνη στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, με συγγραφείς και σκηνοθέτες, οι οποίοι μέχρι σήμερα συγκινούν το αναγνωστικό και κινηματογραφόφιλο κοινό με το έργο τους. 

Παράλληλα, συνομιλεί με τον Γιώργο Α. Λεονταρίτη για την "υπόθεση Πολκ" και τις δημοσιογραφικές έρευνες του Γιάννη Μαρή, και με τον Βαγγέλη Χατζηβασιλείου για την ελληνική αστυνομική λογοτεχνία, ενώ αναζητά τις σχέσεις της Γενιάς του '30 με την αστυνομική λογοτεχνία. Επίσης, συμπληρώνει τον προηγούμενο Φάκελλο Nordic Noir με 3 κείμενα σκανδιναβών μελετητών του είδους, και παρουσιάζει αποκλειστικά το διήμερο ευρωπαϊκό συνέδριο για τον Σιμενόν, που διεξήχθη στην Αθήνα (IFA).

Επίσης, ο Φίλιππος Φιλίππου γράφει για τον Μονταλμπάν, ο Θανάσης Μήνας για τον Τζων Λε Καρρέ και ο Βασίλης Δανέλλης για τον Μπορίς Βιαν, ενώ το τεύχος συμπληρώνεται με σελίδες για τα βιβλία που κυκλοφόρησαν το 2018.

Το πολάρ κυκλοφορεί από την DOLCE, έχει διευθυντή έκδοσης τον Στράτο Μυρογιάννη και αρχισυντάκτη τον Κώστα Θ. Καλφόπουλο. Στη συντακτική ομάδα συμμετέχουν οι Ανδρέας Αποστολίδης, Βασίλης Δανέλλης, Θανάσης Μήνας, Τεύκρος Μιχαηλίδης, Δημήτρης Παναγιωτάτος, Γιάννης Ράγκος και Φίλιππος Φιλίππου, ενώ τακτικοί συνεργάτες είναι οι Άννα Ιορδανίδου, Ηλίας Καφάογλου, Δημήτρης Κιούπης, Loic Marcou, Χάρης Παπαδόπουλος, Αναστάσης Σιχλιμίρης και Βίκυ Χασάνδρα.

Θα βρείτε το περιοδικό στα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας.

Εκτύπωση