Η ιστορία «Σκουριά» σε σενάριο του Βασίλη Δανέλλη και σχέδιο της Έλενας Γώγου συνεχίζει τη συνεργασία της ΕΛΣΑΛ με τις Εκδόσεις Polaris και το περιοδικό κόμικ «Μπλε Κομήτης».

 

Η ιστορία δημοσιεύεται στο 4ο τεύχος, που μόλις κυκλοφόρησε (Ιούνιος - Αύγουστος 2018), και είναι η τρίτη της noir σειράς που δημοσιεύει το περιοδικό σε κάθε τεύχος του. Οι δύο προηγούμενες ήταν οι:

- «Στην καντίνα» σε σενάριο του Αντώνη Γκόλτσου και σχέδιο του Παναγιώτη Μητσομπόνου (δημοσιεύτηκε στο 2ο τεύχος του «Μπλε Κομήτη»).

- «Κάτω από τη γέφυρα» σε σενάριο του Βαγγέλη Μπέκα και σχέδιο του Aldo Shabani (δημοσιεύτηκε στο 3ο τεύχος του περιοδικού).

Ένα τηλεφώνημα από το παρελθόν ξυπνάει οδυνηρές μνήμες για τον ανώνυμο πρωταγωνιστή της «Σκουριάς». Έναν χρόνο πριν υποπτευόταν ότι η γυναίκα του τον απατούσε. Κανείς δεν τον πίστευε, ούτε καν ο καλύτερός του φίλος. Για να βρει αποδείξεις, αποφάσισε να την παρακολουθήσει. Υπομονετικά. Για μήνες. Μέχρι εκείνο το μπαρ, όπου μπήκε μ' ένα περίστροφο στο χέρι... Μια ιστορία για την αγάπη, τη φιλία, την απιστία και την προδοσία και με πολύ αλκοόλ.

Σημειώνεται πως η σειρά θα περιλαμβάνει συνολικά επτά 11σέλιδες noir ιστορίες σε σενάρια ισάριθμων συγγραφέων-μελών της ΕΛΣΑΛ (Αντώνης Γκόλτσος, Βασίλης Δανέλλης, Άννα Δάρδα-ΙορδανίδουΑνδρέας ΜιχαηλίδηςΑναστασία Μπαξεβάνη, Βαγγέλης Μπέκας και Γιάννης Ράγκος) και σχέδιο διαφορετικών εικονογράφων.

Εκτύπωση